Tortuna SK/Tillberga IK

Referat: IK Oden - Tortuna SK/Tillberga IK

Vintern hade kommit tillbaka när vi mötte div 4-laget Tortuna/Tillberga på ett kylslaget Hamre IP.
Klubbarna har slagit ihop sin verksamhet till denna säsong och har en trupp på dryga 20 spelare enligt deras tränare Jörgen Elmtoft.
Vi lät laget som skulle spelat gårdagens inställda match mot Valskog spela den här matchen istället.
Vi öppnade matchen bra med hög press och kunde gjort något mål första kvarten men motståndarnas försvar var mycket stabilt. Istället stack Tortuna/Tillberga upp och gjorde 0-1 på en kontring när vi kom fel i presspelet.
Resten av halvleken dominerade vi med stort bollinnehav och några bra kvitteringschanser men motståndarna höll nollan.
I andra halvlek skapade vi flera kvitteringschanser och 1-1 hängde i luften. Istället kom 0-2 som en blixt från klar himmel, på deras andra läge i matchen. Ett inlägg tog i ryggen på Oscar och gick till deras spelare som tryckte in bollen från ganska nära håll.
Vi gjorde några byten för att försöka röra om lite i motståndarnas starka försvar men vi skapade inte mycket och Tortuna/Tillberga tog en 0-2 seger efter en uppvisning i bra försvarsspel.
Jämfört med BK30 så kom vi inte riktigt upp i nivå idag och vi hoppas att alla tänder om till semifinalen i DM som kommer att spelas nu på tisdag.
Till matchens lirare utser vi Paul som jobbade kopiöst på wingbackspositionen och sista kvarten även som forward.

1:a halvlek
4' Karwan lägger ett instick till Leon som hittar Dennis som skjuter, skottet blockeras och Morat tar returen som touchar en moståndare ut till hörna
13' 0-1 Tortuna/Tillberga. De startar anfallet från sin högerkant - Sinan är lite sen i pressen och blir överspelad, Paul tjuvar när han försöker vinna bollen men blir också överspelad och deras kantspelare sticker med full fart på kanten, slår ett hårt markinlägg mot bortre stolpen där deras anfallare är först framme och trycker in bollen i nät.
16' Instick till Paul som skjuter i bra läge men skottet touchar en motståndare och går ut till ny hörna
26' Dennis skjuter en stenhårt frispark som är på väg in i mål men deras målvakt lyckas få fingertopparna på bollen som går till hörna
36¨Hampus lägger en fin boll till Karwan som skjuter men återigen touchar bollen en motspelare och går till hörna
37' Bra hörna av Josue som till slut går till Karwan vid bortre stolpen och han skjuter ett skott som målvakten räddar
43' Leo går på överlapp och får bollen av Dennis, spelar snett inåt bakåt till Sinan som bara har att trycka in bollen men skottet går någon meter ovanför ribban
-------------
2:a halvlek
48' Inlägg av Tortuna/Tillberga till omarkerad spelare som tar emot och ska skjuta men Waseem gör en kanonbrytning så bollen går ut till hörna
56' Dennis tar sig fram på högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Sinan som återigen skjuter för högt så att bollen går över ribban
61¨Josué skjuter ett stenhårt skott som målvakten räddar varpå Dennis är först på returen och ser ut att ha öppet mål men lyckas träffa målvakten som ligger ner så att bollen går ut till ny hörna
62' 0-2 Tortuna/Tillberga. Vi straffas av att vi inte är effektiva idag. Det är ett inlägg som tar i ryggen på Oscar och droppar ner till en motståndare som placerar in den vid högra stolpen
63' En Tortuna-spelare får relativt ostört dribbla förbi tre spelare och skjuta ett skott som Jocke räddar
66' Bra hörna av Tortuna som deras spelare är först på , skjuter ett skott som Jocke gör en fantastisk reflexräddning på
73' Karwan lägger ett perfekt instick till Dennis som är fri med målvakten men lägger skottet flera meter utanför